Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Książka Kucharska: Maślaki w wielu odsłonach

Duszone maślaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dodatek do obiadów i sos do makaronów.

Duszone maślaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszone maślaczki

 

Sposób przygotowania:

Duszone maślaczki
Grzyby należy dokładnie oczyścić, większe z nich pokroić na połówki lub ćwiartki. Dokładnie je namoczyć w zimnej wodzie. W garnku zagotować wodę dodając do niej pieprz, ziele i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodać grzyby i posiekaną cebulkę. Gotować do miękkości, następnie dodać masło, pod koniec duszenia sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Koszt przygotowania potrawy określam jako niski, ponieważ nie wliczam kosztów maślaków, które sama zbieram :)
Duszone maślaczki
Duszone maślaki, sos grzybowy, grzyby
Duszone maślaczki
Duszone maślaki, sos grzybowy, grzyby