Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Duszone mięso w sosie z kaparów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre danie obiadowe. Polecam.

Duszone mięso w sosie z kaparów

Składniki:

Duszone mięso w sosie z kaparów

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone mięso w sosie z kaparów
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kapary, rozgnieciony czosnek, pokrojoną cebulę, pieprz czarny, szczyptę majeranku. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Po wyparowaniu wody wyjmujemy przyprawy z tłuszczu , a wrzucamy do niego pokrojone w plastry mięso. W tym czasie wybieramy z przypraw kapary i rozgniecione wrzucamy z powrotem do tłuszczu. Dodajemy śmietanę, rosół lub wody i dusimy mięso pod przykryciem. Gdy zmięknie wyjmujemy go, a z pozostałości sporządzamy sos, którym podlewamy kawałki duszonego mięsa.

Tagi:

mięso kapary