Sposób przygotowania:
Duszone żeberka
Żeberka dokładnie myjemy i suszymy, dzielimy na mniejsze porcje i każdą z nich nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do żeberek. Tak przyprawione żeberka powinny poleżeć około 2 godzin, po czym możemy je podsmażać. Na gorący tłuszcz kładziemy żeberka, podsmażamy je z obu stron i wkładamy do rondla. Kolejnie podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany ząbek czosnku. Wrzucamy je do rondla i wszystko zalewamy wodą. Dusimy na malutkim ogniu, pod przykryciem około 2 godziny, aż żeberka będą miękkie. Na koniec zagęszczamy sos poprzez rozmieszanie łyżki mąki w pół szklanki zimnej wody i dodanie do żeberek. Krótkie mieszanie sprawi, że sos będzie zagęszczony i bardzo smakowity. Tak przygotowane żeberka można już podawać do obiadu. Smacznego :)