anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Duszone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso wieprzowe a w szczególności żeberka najlepiej smakują z zasmażaną kiszoną kapustą . Polecam wypróbować .

Duszone żeberka

Składniki:

Duszone żeberka

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka
Żeberka umyć, osuszyć pokroić na paski około 4 cm. Każdy kawałek mięsa przyprawić kucharkiem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka dodać do mięsa dodać ziele angielskie i listki laurowe polecam zostawić na 2 godziny w lodówce. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dusić w piekarniku około godziny co jakiś czas sprawdzać czy nie trzeba podlać mięsa.