lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Duszone żeberka w sosie imbirowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Duszone żeberka w sosie imbirowym

Duszone żeberka w sosie imbirowym

Składniki:

Duszone żeberka w sosie imbirowym

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka w sosie imbirowym
Żeberka umyj i osusz,natrzyj je solą z pieprzem,obsmaż na złoty kolor wraz z drobno posiekaną cebulą.Następnie wlej do żeberek bulion oraz ziele angielskie i liść laurowy oraz imbir.Duś a gdy żeberka będą miękkie wyjmij je z powstałego bulionu do którego dodaj 100 ml śmietany wymieszanej z łyżką mąki.Sos ponownie zagotuj polewaj nim gorące i miękkie żeberka.