Sposób przygotowania:
Duszone Żeberka
Umyte żeberka włożyć na patelnię z niewielką ilością oleju około 3 łyżek, obsmażyć z obu stron na brązowy kolor. Cebulę i czosnek obrać, opłukać pokroić ( cebulę w talarki, a czosnek w drobną kostkę). Przypieczone żeberka przełożyć w garnek i zalać wodą około 5 szklanek, aby mięso było w niej zanurzone. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45-50 minut. Wrzucić przygotowaną cebulę, czosnek, liść laurowy, kostkę mięsną, pieprz i tak dusimy jeszcze przez około 35 minut. Przy końcu gotowania żeberek solimy do smaku i w razie potrzeby dolewamy wody. Mąkę roztrzepujemy w niewielkiej ilości wody i wlewamy do garnka z duszącymi się żeberkami mieszając, aby mąkę dokładnie rozprowadzić. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając.