sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

Duszone żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na obiad polecamy dzisiaj żeberka w lekko słodkim słodkim

Duszone żeberka

Składniki:

Duszone żeberka

 

  • żeberka wieprzowe 1 kg,
  • 1-2 marchewki,
  • przyprawa pomysl na soczyste zeberka,
  • 2-3 łyzki śmietana,
  • 1 lyzka koperek siekany

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka
Marchewke myjemy,obieramy i kroimy na cienkie skośne plastry.Zeberka pluczemy i kroimy na małe porcje po czym posypujemy przyprawa i odstawiamy na chwilke.Obsmazamy na patelni na oleju z kazdej strony i podlewamy szklanka gorącej wody.Wsypujemy pokrojona marchew i dusimy pod przykryciem.Od czasu do czasu mieszajac i uzupelniajac wyparowany sosik.Gdy mięso zmięknie dodajemy śmietane i posiekany koperek.