Sposób przygotowania:
Duszonki z kurczakiem z sosem czosnkowym
Ziemniaki, marchew obieramy kroimy w talarki, cebule kroimy w pióra.
Garnek wykładamy folią aluminową, polewamy olejem na dnie, układamy na przemian ziemniaki, marchew, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Zakrywamy całość folią i dusimy na małym
ogniu ok 1h.
Na koniec, polewamy sosem z mini kosteczką-koperkiem i 2 łyżkami oleju.
Nóżki gotujemy, obieramy mięso (bez skóry) przyprawiamy
solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka,dokładamy pokrojoną cebulę, smażymy na oleju.
Mieszamy jogurt, z majonezem, wyciśniętym czosnkiem i koperkiem. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
Polewamy mięso sosem. Smacznego!!!
Garnek wykładamy folią aluminową, polewamy olejem na dnie, układamy na przemian ziemniaki, marchew, cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Zakrywamy całość folią i dusimy na małym
ogniu ok 1h.
Na koniec, polewamy sosem z mini kosteczką-koperkiem i 2 łyżkami oleju.
Nóżki gotujemy, obieramy mięso (bez skóry) przyprawiamy
solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka,dokładamy pokrojoną cebulę, smażymy na oleju.
Mieszamy jogurt, z majonezem, wyciśniętym czosnkiem i koperkiem. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
Polewamy mięso sosem. Smacznego!!!