Sposób przygotowania:
Duszony królik z czosnkiemEtap 1
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego wszystkie przyprawy, rozmaryn i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Etap 2
Do marynaty włożyć po porcjowane mięso i wymieszać tak, żeby marynata pokryła mięso w całości. Odłożyć w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.
Etap 3
Zamarynowane mięso wyjąć z marynaty i mocno zrumienić na oleju.
Etap 4
Do zrumienionego mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Etap 5
Wlać marynatę, w której mięso się marynowało i 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 6
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej wody.