Sposób przygotowania:
Duszony królik z boczniakami i ryżem
Udka myjemy, oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzewamy masło, obsmażamy udka z każdej strony, ale UWAGA nie możemy przesadzić bo wtedy mięso może stwardnieć ! Przelewamy masło z patelni do naczynia żaroodpornego i przekładamy tam udka. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na ok.15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos beszamelowy wg opisu na opakowaniu (oczywiście najlepiej jak zrobimy go sami). Wlewamy na patelnię (głęboką), dodajemy czosnek granulowany wg uznania, ziele angielskie i liście laurowe. W kilku łyżkach gorącej wody rozpuszczamy kostkę wołową i dodajemy na patelnię. Boczniaki i pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze części, obsmażamy na osobnej patelni i dodajemy sosu (na głębokiej patelni). Do tego wszystkiego przekładamy udka i pod przykryciem gotujemy długo bo aż 2 godziny ... często mieszamy, pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem. Smacznego.