Sposób przygotowania:
Nadziewany duszony schabEtap 1
Cebulę i ser pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do tego posiekaną natkę, tapas, trochę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
Etap 2
Schab mocno naciąć w środku, poszerzyć otwór przekręcając nóż (mięsa nie przebijać na wylot). W nacięcie nałożyć przygotowane nadzienie, rozcięcie spiąć wykałaczkami.
Etap 3
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany w brytfannie olej, oprószyć solą, posypać przyprawą do mięs.
Etap 4
Mięso z każdej strony zrumienić. Zrumienione mięso ułożyć rozcięciem do góry. Do mięsa wlać dwie szklanki wody, dodać kostki mięsne.
Etap 5
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 90 minut. Gotowy schab kroić w plastry.