Sposób przygotowania:
Dwukolorowe ciasto z biszkoptami
CIASTO: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do białek. Wlewamy oranżadę, olej i aromat, wszystko mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej wsypujemy kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Blachę o wymiarach 27 x 35 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto jasne, następnie układamy biszkopty galaretką do dołu. Wylewamy na wierzch ciasto ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180* C i pieczemy ok. 60 minut. POLEWA Z ORZECHÓW WŁOSKICH: Do rondelka wlewamy 5 łyżek wody, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Czekamy, chwilę aż masło się rozpuści i wrzucamy lekko rozdrobnione orzechy. Zagotowujemy cały czas mieszając. Polewą polewamy upieczone ciasto.