Sposób przygotowania:
Dymek z pianą i truskawkami 2
1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem. Dodać żółtka oraz pokrojoną margarynę, całość posiekać nożem, następnie zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Podzielić na pół. Jedną część owinąć w folię spożywczą i zamrozić. Blaszkę o wym. 25x36cm natłuścić i wysypać cienko kaszką manną. Wyłożyć nie zamrożoną, rozwałkowaną część ciasta. 2. Owoce umyć, odszypułkować, przepołowić i luźno ułożyć na cieście. Przy pomocy sitka oprószyć kakao. 3. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodają cukier. Na koniec dodać przesianą mąkę oraz sok z cytryny, delikatnie wymieszać szpatułką. Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost na owoce. Wyłożyć pianę, równomiernie rozsmarować i zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec ok. godz. w temp. 180st. Podawać oprószone cukrem pudrem.
2milutka
czekoladka_m