Sposób przygotowania:
Dyniowa karpatka
Do garnka wlewamy wodę dodajemy i dodajemy margarynę - zagotowujemy, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. studzimy. Kolejno pojedynczo wbijamy jajka i miksujemy. Z powstałego ciasta pieczemy dwa spody prostokątne. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniki przez około 25-30 minut. Przygotowujemy krem. Na mleku gotujemy budyń. Studzimy go. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy zimny budyń i miksujemy. Na koniec dodajemy pure z dyni - miksujemy. Na jeden spód karpatkowy wykładamy masę i przykrywamy kolejnym spodem. Wkładamy do lodówki na minimy 3-4 godziny. podajemy dekorując cukrem pudrem.
gosia56
zbysiowa
Konczi
Rozczarowanie będzie gdyż w jedno popołudnie zniknęła cała blacha ... :D
Konczi
Jak lubisz dynię to jestem pewna że smakowałaby Ci !
mysza75
misia5