Sposób przygotowania:
Dyniowe ciasto
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Kasie roztopić i ostudzić. Wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon w proszku. W drugiej misce zmiksować dynię, brązowy cukier, masło, jajko i 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Wymieszać z mąką oraz 1/2 szklanki orzechów. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą i piec przez około 35 - 40 minut do suchego patyczka. Ostudzić. Zrobić polewę. Zagotować śmietankę, odstawić z ognia, dodać kosteczki białej czekolady, wanilię i na parze mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić, gdy polewa nieco zgęstnieje polać nią ciasto, posypać pozostałymi orzechami.