Sposób przygotowania:
Dyniowe czary mary
Białka ubić na sztywną pianę, odstawić do lodówki. Do drugiej miski wlać żółtka, dodać cukier i sok z cytryny, krótko zmiksować. Masło rozpuścić, ostudzić do temperatury pokojowej, wlać do żółtek.
Dodać przecier z dyni i marchwi, mleko, kurkumę i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wyłożyć pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 26x21 cm.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 45 minut. Ostudzić.
Dodać przecier z dyni i marchwi, mleko, kurkumę i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wyłożyć pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 26x21 cm.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 45 minut. Ostudzić.
SylaUla
Jagodowa
malutka13
dorota w