Sposób przygotowania:
Aromatyczne dyniowe ciasto z pianką
przygotować ciasto w rondelku rozpuscić masło dodac cukier i cukier waniliowy,podgrzewać aż cukier sie rozpusci ,następnie dodać kakao oraz żółtka otartą skorke oraz imbirdokładnie wymieszać odstawić do wysygniencia,mąke przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia ,do mąki dodać ostygniętą mase i lekko wymieszać,białka ubić na sztywną piane i dodać do masy wszystko delikatnie wymieszać łyżka .ciasto wylać do formy (keksówka)wysmarowanej masłem i posypanej mąką wstawić do nagrzanego piekarnika na około 50 min na temp 160 stopni (bez termoobiegu) masa dyniowa: dynie obrać ze skórki pokroić w kostke ,wyłożyć na papier do pieczenia ,piec 40 min w temp 220stopni następnie zmiksować. pianka dyniowa czekolade rozpuscić w gorącej kąpieli ,nastepnie do czekolady dodać mleko kokosowe i dokładnie wymieszać,żelatyne rozpuscić w niewielkiej ilości gorącej wody ,odstawić do ostygniecia ,kremówke ubić na sztywno pod koniec dodać cukier ,zelatyne,mus oraz białą czekolade lekko wymieszać następnie przełożyc mase do przekroionego ciasta ,odstawić do lodówki na kilka godzin sos pomarańczowy :z pomarańczy wydrązyć miąsz przełozyć do rondelka dodac mięte oraz cukier gotwać aż powstanie gęsty dżem ,nastepnie przetrzeć przez sitko i dodac 2 łyżki wody gotowe ciasto pokroić w kostke i polewać sosem pomarańczowym
marietta