onlymartha

onlymartha

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne przysmak dobry na każdą okazję na wykwintną kolację oraz na obiad. Połączeni wspaniałych smaków jak dynia pora i ser brie lub camembert.

Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym

 

  • Gnocchi:
  • 3 szklanki mąki
  • 3 szklanki puree z upieczonej w dyni
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • sos serowy:
  • 20 dkg szynki wędzonej
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 duży por
  • 1 opak. sera camembert lub brie z zielonym pieprzem
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym
Gnocchi Upieczoną wcześniej dynię w piekarniku miksujemy blenderem aby powstało puree z dyni. Dodajemy mąkę i jajko. Wyrabiamy ciasto tak jak na kopytka. Ciasto rolujemy u tniemy na małe kawałki lub wycinamy małe kółeczka.Wrzucamy do wrzącej osolonej wody z łyżką oleju. Po wypłynięciu kluseczek na wierzch po 2 minutach wyciągamy gnocchi. Sos: Na patenie wlać łyżkę oleju. Na rozgrzaną patenie wrzuć pokrojoną w paski szynkę następnie w plasterki porę zeszklić ją. Później dodajemy śmietanę i na końcu w kawałki sera brie lub camembert z zielonym pieprzem aż się rozpuści. Gnocchi polać sosem i ładnie udekorować. Smacznego.
Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym
Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym
Dyniowe gnocchi z sosem serowo-pieprzowym