Sposób przygotowania:
Dyniowe naleśniki Eli z grzybami leśnymi
Z dyni usunąć skórkę i wyjąć pestki. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Pokrojoną w kostkę dynię włożyć do malaksera i dokładnie zmiksować. Odmierzyć dwie szklanki zmiksowanej dyni i włożyć do malaksera. Do dyni wlać piwo,olej,dodać mąkę,sól,pieprz i wszystko zmiksować. Patelnię do naleśników mocno rozgrzać. Na patelnię lać porcje ciasta i smażyć naleśniki z obu stron i odkładać na głęboki talerz odwrócony do góry dnem. Ostrożnie przewracać naleśniki na drugą stronę żeby się nie porwały. Grzyby oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać grzyby,cebulę i usmażyć. Jajka wybijać do garnuszka,rozbełtać i wlać do grzybów. Smażyć razem aż jajka nie będą surowe. Naleśniki rozłożyć i rozsmarować na nich grzyby z jajkami. Naleśniki zwinąć w rulony i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Naleśniki pokroić na trzy centymetrowe kawałki i nadziać je na patyczki do szaszłyków. Naleśnikowe szaszłyki ułożyć na talerzach. Smacznego!