Sposób przygotowania:
Dziczyzna w jarzynach
Mięso umyć, pokroić w paski, posypać solą, pieprzem, cząbrem, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym, wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Jarzyny, cebulę, pieczarki obrać i umyć, pokroić na paseczki i przesmażyć na maśle. Dodać sól, pieprz i szczyptę cukru, skropić sokiem z cytryny i wodą, chwilę dusić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim mięso. Następnie dusić około pół godziny, od czasu do czasu podlewając wodą. Dodać jarzyny i grzyby, dokładnie wymieszać i dusić razem jeszcze 15-20 minut. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Danie można podawać z młodymi ziemniakami i surówka sezonową lub kaszą jęczmienną i gotowanym kalafiorem.