pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Dziczyzna w sosie jałowcowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

nic tylko iść coś upolować :o)

Dziczyzna w sosie jałowcowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dziczyzna w sosie jałowcowym

 

 

Sposób przygotowania:

Dziczyzna w sosie jałowcowym
Kawałki mięsa z dzika przesmażamy na rozgrzanym smalcu i wrzucamy do gotującej się wody. Dodajemy włoszczyznę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie oraz estragon i gotujemy ok 2-3h, do miękkości. Sos jałowcowy przygotowujemy wg przepisu "Sos jałowcowy". Do takiego sosu w chwili robienia (przed gotowanie sosu) dodajemy kawałki dziczyzny i wspólnie gotujemy 10 minut. Podawać z ziemniaczkami i opieńkami marynowanymi.
Dziczyzna w sosie jałowcowym
Propozycja podania

Tagi:

mięso