Sposób przygotowania:
Dziczyzna z boczkiem
Dzień wcześniej: Dokładnie oczyszczam dziczyznę, myję i osuszam ręcznikiem. Kroję na kawałki o różnej wielkości i polewam troszkę olejem i dodaję czosnek - ząbki kroję na połówki; boczek pokrojony w paski i przyprawy. Zostawiam na ok dobę w chłodnym miejscu. Następnego dnia mieszam i duszę ok 3 godziny, doprawiam do smaku niewielką ilością soli i ewentualnie pieprzem
![Dziczyzna z boczkiem Dziczyzna z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dziczyzna-z-boczkiem-194530.jpg)
![Dziczyzna z boczkiem Dziczyzna z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dziczyzna-z-boczkiem-194531.jpg)
![Dziczyzna z boczkiem Dziczyzna z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dziczyzna-z-boczkiem-194532.jpg)
![Dziczyzna z boczkiem Dziczyzna z boczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dziczyzna-z-boczkiem-194533.jpg)