ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Dziczyzna z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na... dziczyznę w sosie własnym z akcentem boczku

Dziczyzna z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dziczyzna z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Dziczyzna z boczkiem
Dzień wcześniej: Dokładnie oczyszczam dziczyznę, myję i osuszam ręcznikiem. Kroję na kawałki o różnej wielkości i polewam troszkę olejem i dodaję czosnek - ząbki kroję na połówki; boczek pokrojony w paski i przyprawy. Zostawiam na ok dobę w chłodnym miejscu. Następnego dnia mieszam i duszę ok 3 godziny, doprawiam do smaku niewielką ilością soli i ewentualnie pieprzem
Dziczyzna z boczkiem
Przygotowujemy mieso dzień wcześniej dokładnie je myjąc i oczyszczając z włosków
Dziczyzna z boczkiem
Kroję mięso co jakiś czas odlewając krew
Dziczyzna z boczkiem
Do pokrojonego miesa dodaję pzyprawy i odstawiam na dobę
Dziczyzna z boczkiem
Duszę mięso mniej więcej 3 godziny bo dużo go było