Sposób przygotowania:
dzidziuś
ciasto:
jaja z cukrem ubi na parze, do masy dosypać porcjami kisiel, pod koniec ubijania dodać proszek . ciasto wlać do tortownicy i piec ok 20-30 minut w średnio gorącym piekarniku.
ugotować gęstą kaszkę na mleku odstawić z ognia, i dodać cukier. ucierać masło dodając po łyżce wystudzonej kaszki na koniec dodać kakao i aromat.
gdy masa będzie jednolita i puszysta przełożyć nią ostudzone i przekrojone w 3 krążki ciasto.
w rondelku zrobić polewę i zimną oblać ciasto.
jaja z cukrem ubi na parze, do masy dosypać porcjami kisiel, pod koniec ubijania dodać proszek . ciasto wlać do tortownicy i piec ok 20-30 minut w średnio gorącym piekarniku.
ugotować gęstą kaszkę na mleku odstawić z ognia, i dodać cukier. ucierać masło dodając po łyżce wystudzonej kaszki na koniec dodać kakao i aromat.
gdy masa będzie jednolita i puszysta przełożyć nią ostudzone i przekrojone w 3 krążki ciasto.
w rondelku zrobić polewę i zimną oblać ciasto.