VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Dziki łosoś w paprykowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jedna z ryb, którą często przygotowuję. Sama w sobie jest delikatna lecz ja nadałam jej paprykowej ostrości.

Dziki łosoś w paprykowej marynacie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dziki łosoś w paprykowej marynacie

 

Sposób przygotowania:

Dziki łosoś w paprykowej marynacie
Łososia układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Przygotowujemy marynatę: mieszamy keczup, czerwoną paprykę w proszku, pieprz z niewielką ilością wody. Zalewamy nią rybę i układamy kilka plastrów masła. Wszystko szczelnie zamykamy i wstawiamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Pieczemy ok. 25- 30 minut.
Dziki łosoś w paprykowej marynacie
Plasterki masła pozwalają uzyskać delikatniejszy smak i nie powodują przypalenia ryby.

Tagi:

papryka