Sposób przygotowania:
Dziki łosoś ze szpinakiem
Na wstępie moje małe spostrzeżenie , że najlepiej smakuje ryba skropiona cytryna, posypana tylko solą, pieprzem i przyproszona mąką. A wracając do przepisu... Łososia rozmrażamy i przyrządzamy według wczesniejszych wskazowek . Cebule i pieczarki kroimy w kosteczke i podsmazamy. Po chwili dokładamy zamrożony szpinak, solimy nieco i przykrywamy. Gotujemy na małym ogniu do momentu gdy szpinak zrobi się miękki. Doprawiamy , dodajemy soku z cytryny, mieszamy. Ok 3 łyżek jogurtu mieszamy z mąką, odrobiną zimnej wody i szczyptą soli. Dodajemy do szpinaku. Gotujemy chwilkę na małym ogniu. Łososia smażymy na odrobinie tłuszczu ( ponieważ sam w sobie jest tłusty nie trzeba mu już oleju) . Podajemy przykrytego gotowym szpinakiem lub , tak jak na zdjęciu, mieszamy szpinak na przykład z makaronem pełnoziarnistym lub ryżem brązowym. Smacznego!
Sarenka
msewka
harrisa
juliet
msewka
Dokładnie w Biedronce.Pyszny ten łosoś,potwierdzam.5