pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu dzika z dodatkiem kaszy gryczanej i boczkiem

Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki

 

Sposób przygotowania:

Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki
Schab dzika kroimy w plastry grubości około 1 cm. Cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą z jednej strony. Boczek kroimy w bardzo cieniutki plasterki. Następnie kroimy w paski, a potem w kostkę. Prażymy na rumiano na patelni. Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości (ok. 17 minut) w lekko osolonej wodzie. Do uprażonego boczku wsypuję kaszę gryczaną i dodaję masło. Chwilę smażę. Tak przygotowany farsz nakładam na plastry schabu i zwijam. Zawijam w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekam 12 minut. Roladki podałem z resztką farszu. Smacznego.
Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki
SChab z dzika kroimy w plastry
Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki
Następnie cienko rozbijamy przy pomocy tłuczka
Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki
Ugotowana kaszę gryczana podgrzewamy razem z masłem i boczkiem
Dzikie roladki z kaszą gryczaną i boczki
Kaszę nakładamy na plastry, zwijamy i ubojamy końce tłuczkiem