Egzotyczna potrawka z wołowiny

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podsmażyć mięso na oleju. Doprawić solą, papryką, pieprzem i curry, zdjąć z

Egzotyczna potrawka z wołowiny

Składniki:

Egzotyczna potrawka z wołowiny

 

  • 8 dag polędwicy wołowej (w plasterkach)

 

 

  • 5 dag kapusty pekińskiej

 

 

 

  • po 1 łyżeczce oleju, mąki i zsiadłego mleka

 

  • kiełki soji

 

  • curry

 

 

 

Sposób przygotowania:

Egzotyczna potrawka z wołowiny
Podsmażyć mięso na oleju. Doprawić solą, papryką, pieprzem i curry, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu smażyć kapustę pekińską, mango i ananasa (oczywiście wszystko pokrojone na kawałki). Wrzucić kiełki, dolać sześć łyżek wody, zagotować, doprawić. Zagęścić mąką i zsiadłym mlekiem. Wymieszać z mięsem. Podawać z ugotowanym ryżem.

Tagi:

ryż