Sposób przygotowania:
Egzotyczne frykadelki
2/3 ananasa kroimy na połówki, cytrynę kroimy na plasterki. Smażymy ananas z cytryną na 2 łyżkach masła. Na tym samym tłuszczu zeszklić musimy ryż. Zalewamy go 2 szklankami osolonej wody i gotujemy 20 minut pod przykryciem.Do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, posiekaną cebulę, łyżeczkę kminku i resztę ananasa pokrojoną w kosteczkę. Doprawiamy sola i pieprzem a potem formujemy 12 pulpecików i smażymy 15 minut na oleju.Resztę masła łaczymy z 2 łyżeczkami curry i mąki. Zasmażamy. Dodajemy rosół, śmietanę i szklankę soku z ananasów z puszki.Gotujemy 5 minut po czym dodajemy orzeszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Teraz dodajemy ryż do naszego podsmażonego z cytryną ananasa.Polewamy ryż sosem i posypujemy orzeszkami. Podajemy z naszymi frykadelkami. Smacznego!