Sposób przygotowania:
Egzotyczne racuchy
Mąke wymieszać ze solą. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Przelać do mąki, wbić jajko i wymieszać wszystko mikserem na gładką masę. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.
Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Kukuryzę, ananasa i seler odcedzić. Ananasa i seler również cienko posiekać. Ogórka obrać ze skórki, wydrążyć miąsz i pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki dosypać do ciasta na racuchy, które odstało już godzinę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać dużo oleju, tak aby racuchy mogły pływać. Opiekać z obu stron. Upieczone ułożyć na papier, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Polać ketchupem lub majonezem. Wyśmienicie smkaują ciepłe jak i na zimno.
Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kosteczkę. Kukuryzę, ananasa i seler odcedzić. Ananasa i seler również cienko posiekać. Ogórka obrać ze skórki, wydrążyć miąsz i pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki dosypać do ciasta na racuchy, które odstało już godzinę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać dużo oleju, tak aby racuchy mogły pływać. Opiekać z obu stron. Upieczone ułożyć na papier, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Polać ketchupem lub majonezem. Wyśmienicie smkaują ciepłe jak i na zimno.