Sposób przygotowania:
Egzotyczny sernik z ananasem
Ciasto; Mąkę przesiać na stolnicę połączyć z cukrem proszkiem do pieczenia,dodać margarynę pokrojoną na wiórka wbić jajo i żółtko i zagnieść ciasto.Włożyć do zamrażalnika i zmrozić dobrze.
Masa: Jajka rozbić oddzielić żółtka od białek i utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać zmielony twaróg wsypać budyń i wlać śmietanę kremówkę ,całość ubić dokładnie mikserem na najwyższych obrotach.Pod koniec ubić oddzielnie białka na sztywno i dodać do masy,delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć pergaminem lub natłuścić zetrzeć na tarce zmrożone ciasto wylać masę serową i wyłożyć na wierzch osaczone z zalewy i pokrojone w kostkę ananasy.
Wstawić do rozgrzanego do 180*c piekarnika i piec 60 minut. Ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika przed podaniem zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Masa: Jajka rozbić oddzielić żółtka od białek i utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać zmielony twaróg wsypać budyń i wlać śmietanę kremówkę ,całość ubić dokładnie mikserem na najwyższych obrotach.Pod koniec ubić oddzielnie białka na sztywno i dodać do masy,delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć pergaminem lub natłuścić zetrzeć na tarce zmrożone ciasto wylać masę serową i wyłożyć na wierzch osaczone z zalewy i pokrojone w kostkę ananasy.
Wstawić do rozgrzanego do 180*c piekarnika i piec 60 minut. Ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika przed podaniem zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
zewa
2milutka
Ewciu ja robiłam ten też pierwszy raz polecam..fajny w smaku..:)
zbysiowa
2milutka
pewnie że trzeba spróbować..:)
jaNina