Sposób przygotowania:
Egzotyka dla Ani
Pokroić mięso z kurczaka w kostkę ( tak wielkości ½ pudełka zapałek ). Posypać curry , pieprzem cytrynowym , solą .Dodać konfiturę z pomarańczy , wlać sos sojowy i wetrzeć pastę w mięso . Zostawić na 20 minut. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju .Wrzucić mięso z kurczaka i smażyć na rumiano mieszając . Dołożyć marchew , ogórek , rzodkiew , bambus , kiełki sojowe , pokrojony ananas , por .Zalać 1 szklanką wody i ½ szklanki syropu z ananasa .Doprawić curry , pieprzem , sosem sojowym .Dusić aż ilość płynu zredukuje się o połowę a warzywa i kurczak zmiękną . Wlać mleko kokosowe i dusić jeszcze 5 minut ( jeśli trzeba to zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej )
msewka
kinga
Sarenka
Anula