SUPERPRZEPIS

Ekskluzywny tatar na romantyczną kolację

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Ekskluzywny tatar na romantyczną kolację

Takim daniem zaskoczyłem swoją drugą połowę, zrób to samo, pamiętaj świece i szampan obowiązkowe.

Składniki:

Ekskluzywny tatar na romantyczną kolację

 

  • Składniki:
  • 150 gram świeżego fileta z łososia,
  • 150 gram świeżego fileta z sandacza,
  • natka pietruszki,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • 1/4 awokado,
  • 4 duże kapary,
  • dobra oliwa,
  • sos sojowy,
  • chrzan japoński wasabi,
  • sezam prażony do dekoracji,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ekskluzywny tatar na romantyczną kolację
Przygotowanie: Z łososia i sandacza wycinamy ładne podłużne paski i formujemy róże, pozostałą rybę i koperek osobno drobno kroimy. Awokado obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na drobną kostkę, skrapiając delikatnie cytryną. Do okrągłej foremki układamy kolejno, pokrojonego łososia, natkę pietruszki, pokrojonego sandacza i na górę awokado, wszystko delikatnie wyciskamy, do drugiej bliźniaczej foremki układamy kolejno łososia, sandacza i koperek, górę dekorujemy kaparami i delikatnie skrapiamy oliwą. Wszystko ładnie układamy na talerz, pierwsze tatarki a obok różyczki z ryby, posypujemy prażonym sezamem. Gotową potrawę podajemy z sosem sojowym i chrzanem wasabi i lampką dobrego białego musującego wina. SMACZNEGO.