Sposób przygotowania:
Ekspresowa tortilla
Sałaty opłukać i osuszyć. Pieczarki odsączyć z zalewy. Ja kupiłam pieczarki pokrojone, niesolone, w wodzie. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła, przełożyć pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić na małym ogniu. Plastry wędliny podsmażyć na patelni, można podpiec w piekarniku lub w mikrofalówce. Cebulę i pomidora umyć. Cebulę obrać z wierzchniej warstwy i pokroić w piórka. Pomidory pokroić plastry lub kostkę. Placki tortilli podgrzać w mikrofalówce, na nich ułożyć szynkę, odrobinę sałaty, posypać serem żółtym tartym, dodać pieczarki, pomidory, cebule i ponownie odrobinę sałaty. Z wierzchu polać odrobiną ketchupu- ale można go ominąć. Zwijać w rulon. Smacznego:)