Sposób przygotowania:
Ekspresowy 3-bit
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Rozsmarowujemy na nich masę kajmakową i układamy drugą warstwę herbatników, lekko je dociskając.
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy krem w proszku. Miksujemy aż krem zrobi sie sztywny i wykładamy go na herbatniki, wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.
Do drugiej miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy cukier puder i śmietan-fix i miksujemy na sztywno. Przekładamy ubitą śmietankę na ciastka i wyrównujemy.
Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią śmietankę. Ciasto wstawiamy do lodówki. Gotowe do jedzenia będzie na drugi dzień.
Do miski wlewamy mleko i wsypujemy krem w proszku. Miksujemy aż krem zrobi sie sztywny i wykładamy go na herbatniki, wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.
Do drugiej miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy cukier puder i śmietan-fix i miksujemy na sztywno. Przekładamy ubitą śmietankę na ciastka i wyrównujemy.
Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią śmietankę. Ciasto wstawiamy do lodówki. Gotowe do jedzenia będzie na drugi dzień.