czarnakawa

czarnakawa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Elsasser flammkuchen

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

to taka pizza po francusku

Elsasser flammkuchen

Składniki:

Elsasser flammkuchen

 

  • 200 g maki
  • 2 lyzki oleju
  • 125 ml wody
  • sol
  • 200 g gestej smietany
  • 200 g cebuli
  • 100 g boczku
  • troche slodkiej smietanki

 

Sposób przygotowania:

Elsasser flammkuchen
Z maki, oleju, wody i soli zagniesc ciasto. Cebule i boczek pokroic w cienki paski. Ciasto cienko rozwalkowac. Smietany wymieszac i posmarowac nimi placek. Na wierzchu rownomiernie rozlozyc cebule i boczek.
Piec w nagrzynym piekarniku na najwyzszej temperaturze ok. 15 do 20 minut.

Tagi:

mak