Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Eskalopki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ryżem na sypko lub kaszą jęczmienną!

Eskalopki cielęce

Składniki:

Eskalopki cielęce

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki cielęce
Mięso lekko rozbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i smażyć na oliwie z obu stron na złoty kolor.Zdjąć z patelni i żeby nie wystygły zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 100"C.Pozostały ze smażenia tłuszcz połączyć z mąką na zasmażkę,ale nie rumienić.Następnie rozprowadzić ją 250ml.wody i śmietanie.Do sosu dodać,winogrona,orzechy i osączoną kukurydzę.Sos doprawić solą i pieprzem i polać nim eskalopki.

Tagi:

winogrona