ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

eskalopki z piersi indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne eskalopki podawać na ciepło.

eskalopki z piersi indyka

Składniki:

eskalopki z piersi indyka

 

  • 4 filety z piersi indyka
  • 4 plastry szynki
  • szałwia
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • kieliszek wina białego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

eskalopki z piersi indyka
Filety lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem, każdy przykryć plastrem szynki, posypać szałwią i zawinąć w roladkę.
Obwiązać białą nitką lub spiąć szpadkami.
Oprószyć i zarumienić na rozgrzanej oliwie.
Dusić pod przykryciem ok 20 min, skrapiając winem.
Gdy roladki będą miękkie , dodać masło.

Tagi:

szynka indyk