paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Fądra smażona w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szybki i smaczny obiad

Fądra smażona w cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fądra smażona w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Fądra smażona w cieście
Flądrę myjemy, osuszamy ręcznikiem i doprawiamy solą oraz pieprzem z obu stron. Odstawiamy.
Ciasto naleśnikowe, dość gęste mieszamy z papryką słodką. Flądrę panierujemy z obu stron i smażymy na oleju do zezłoccenia. Kaszę gotujemy z sola ok 15 minut. Podajemy rybkę z kaszą oraz ćwiartkami cytryny.
Fądra smażona w cieście
Do panierki można dodać jeszcze bułkę tarta dla chrupkości
Fądra smażona w cieście
Koniecznie podajmy rybę z cytryną to zupełnie zmienia smak