Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Fajitas z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

świetne danie dla tych co lubią kuchnię meksykańską

Fajitas z mięsem

Składniki:

Fajitas z mięsem

 

  • 8 tortilli
  • 1 kg wołowiny(na steki najlepiej rostbef lub antrykot)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 2 czerwone ostre papryczki
  • 3 łyżki tequili
  • 1 szklanka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fajitas z mięsem
mięso w misce zalewamy oliwą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny posiekanym czosnkiem pokrojoną drobno papryczką tequilą solą i pieprzem odstawić na 12 godzin następne dnia dobrze rozgrzać żeliwną patelnię odsączyć mięso z marynaty i podsmażyć przez 4-5 minut z obu stron zostawić do ostygnięcia i pokroić w paski oczyścić z pestek i pokroić w paski papryki obrać i pokroić grubo cebulę i dodać je do mięsa na użytej wcześniej oliwie na żeliwnej patelni podgrzać marynatę wrzucić mięso i warzywa podsmażyć na dużym ogniu posolić ułozyć potrawę na dużym półmisku i podawać z ciepłymi tortillami