Sposób przygotowania:
Fale dunaju
Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku.Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i na końcu ubitą pianę z białek.Ciasto podzielić na dwie części.Jedną wyłożyć na blachę,do drugiej dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki wody,po czym wymieszać i wyłożyć na jasną część ciasta.Na wierzchu dość gęsto ułożyć połówki śliwek(wypestkowane) i piec 40-60 min. Wykonanie kremu: Z mleka,cukru i mąki ugotować budyń.Ostudzony dodawać stopniowo do utartej margaryny. Gdy ciasto ostygnie nałożyć krem.Następnie polać polewą. Wykonanie polewy: Margarynę,cukier i kakao zagotować i dodać 2 łyżki wrzątku.Odstawić na bok i mieszać aż zacznie gęstnieć.
gosia&gosia