Sposób przygotowania:
Fale Dunaju
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem( najlepiej użyć drobnego) na puszystą masę. Margarynę rozpuszczamy. Do masy jajecznej, którą ciągle ucieramy dodajemy mąkę, a następnie rozpuszczoną margarynę. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao oraz mleko. Do blaszki wykładamy jasne ciasto, a następne ciemne. Jabłka obieramy, kroimy na cząstki i układamy na cieście. Ciasto pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Budyń gotujemy na mleku. Po wystudzeniu miksujemy go z margaryną. Możemy dodać także do masy cukier puder, jeśli lubimy słodszą masę. Masę wykładamy ma ciasto. Całość polewamy polewą czekoladową.
misia14
Ilonar2301
Wkradł mi się błąd, 2 szklanki mąki :) Dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Ilonar2301