justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Fale Dunaju 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

na ciasto można wyłożyć swój ulubiony krem

Fale Dunaju 8 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fale Dunaju 8

 

  • margaryna 1 sztuka
  • maka 2 szklanki
  • jajka 6 sztuk
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kakao 2-3 łyżki
  • jabłka 3 sztuki
  • krem do tiramisu
  • posypka czekoladowa

 

 

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju 8
1. Blachę należy wysmarować masłem i obsypać bułka tartą. 2. jabłka obieramy i kroimy w kawałki. 3. Margarynę ucieramy razem z cukrami dodając po jednym żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy ją z resztą masy. 4. Połowę wykładamy na blachę. Do pozostałej dodajemy kakao i mieszamy. Ciemną masę również wykładamy na blachę na ciasto jasne. Wykładamy jabłka delikatnie je wbijając w ciasto. 5. Pieczemy około 50 minut. 6. N upieczone i wystudzone ciasto wykładamy przygotowany według przepisu na opakowaniu krem. Całość obsypujemy wiórkami czekoladowymi.
Fale Dunaju 8
Blachę należy wysmarować masłem i obsypać bułka tartą.
Fale Dunaju 8
jabłka obieramy i kroimy w kawałki.....
Fale Dunaju 8
na blachę wykładamy białą część ciasta...
Fale Dunaju 8
po wyłożeniu ciemnego ciasta układamy kawałki jabłek