Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z adwokatem i wiśniami
Wiśnie odsączyć i osuszyć.
Masło wraz z cukrem, szczyptą soli i wanilią ubić na puszystą masę. Miksując, dodawać jajka i wlać advocat. Od podanej ilości mąki odjąć 2 łyżki, a resztę wymieszać wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiać do miksowanej masy.
Ciasto dokładnie wymieszać, a następnie podzielić na 2 części- do jednej wsypać kakao, do drugiej odłożoną mąkę.
Małą formę do ciasta wysmarować masłem, obsypać manną i wylać jasną masę, następnie ciemną. Na wierzchu umieścić wiśnie, delikatnie wciskając je w masę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach.
Ostudzone polać roztopioną, w kąpieli wodnej, czekoladą.
Masło wraz z cukrem, szczyptą soli i wanilią ubić na puszystą masę. Miksując, dodawać jajka i wlać advocat. Od podanej ilości mąki odjąć 2 łyżki, a resztę wymieszać wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiać do miksowanej masy.
Ciasto dokładnie wymieszać, a następnie podzielić na 2 części- do jednej wsypać kakao, do drugiej odłożoną mąkę.
Małą formę do ciasta wysmarować masłem, obsypać manną i wylać jasną masę, następnie ciemną. Na wierzchu umieścić wiśnie, delikatnie wciskając je w masę.
Piec około 50 minut w 180 stopniach.
Ostudzone polać roztopioną, w kąpieli wodnej, czekoladą.