Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z czereśniami i kremem
CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy stopniowo po jednym jajku i po 2-3 łyżki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. cały czas ucieramy. Ciasto dzielimy na dwie części - 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę 25x35 cm posmarowaną tłuszczem i posypaną tarta bułką, wyrównujemy. Na jasnym cieście układamy umyte czereśnie. Do pozostałej 1/3 części ciasta dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Ciemną masę wykładamy na czereśnie i wyrównujemy. Wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 45-50 minut. KREM: Na mleku gotujemy budyń - według przepisu na opakowaniu, ale bez cukru !!! Ugotowany budyń studzimy, co jakiś czas mieszając, żeby nie utworzył się kożuch. Masło ucieramy z cukrem pudrem, powoli dodajemy wystudzony budyń, miksujemy. Krem wykładamy na wystudzone ciasto. Polewamy czekoladą roztopioną z 5-6 łyżkami mleka. Można posypać wiórkami kokosowymi lub siekanymi orzeszkami. SMACZNEGO :)