Sposób przygotowania:
Fale Dunaju jabłkowo - truskawkoweEtap I

Masło utrzeć z cukrem i z olejkiem rumowym, nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku. Kolejno dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek.
Etap II

Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę ( u mnie 24 x 40 ) wyłożoną papierem do pieczenia.
Etap III

Do drugiej dodać kakao i wodę, dokładnie wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.
Etap IV

Na wierzchu ciasta wyłożyć obrane i pokrojone jabłka i połowę truskawek.
Etap V

Ciasto piec ok. 35-40 minut w temperaturze 180°C
Etap VI

Z mleka, cukru, wanilii i obu mąk ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na gładką masę i ucierając stopniowo dodawać po łyżce budyniu.
Etap VII

Na przestudzone ciasto nałożyć masę budyniową i polać polewą, sporządzoną z roztopionych składników. Pokroić resztę truskawek i rozłożyć na wierzchu. Ciasto włożyć do lodówki.