Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z jabłkami Mychy
Ciasto: Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję jajka i ucieram dalej. Stopniowo wsypuję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość mieszam z mlekiem. Połowę ciasta przekładam do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy. Resztę ciasta łączę z kakao. Wykładam na jasną część ciasta i wyrównuję powierzchnię. Układam na cieście pokrojone jabłka, lekko wciskam je w ciasto. Piekę około 45 minut w nagrzanym do 180 st.C piekarniku. Krem: Z mleka i proszku budyniowego gotuję gęsty budyń, studzę. Zimny budyń ucieram z miękkim masłem i cukrem pudrem. Rozsmarowuję masę na zimnym cieście. Ciasto dekoruję polewą ze stopionej w kąpieli wodnej czekolady lub gotową polewą czekoladową.