Sposób przygotowania:
Fale jabłkowo- grysikowe
Ciasto kruche: Cukier ucieramy ze śmietaną i żółtkami. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i pieczemy na foremkach 25/36 do 15 minut w 180 stopniach.
Krem: Na mleku gotujemy kaszę mannę, do chwili aż troszkę zgęstnieje po czym studzimy i łączymy z utartym masłem i cukrem pudrem.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy, pod koniec smażenia dosmaczamy cukrem i wsypujemy galaretki w proszku. Mieszamy i studzimy.
Przełożenie: Ciasto kruche- jabłka- herbatniki- krem- biszkopty- jabłka- ciasto kruche
Krem: Na mleku gotujemy kaszę mannę, do chwili aż troszkę zgęstnieje po czym studzimy i łączymy z utartym masłem i cukrem pudrem.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy, pod koniec smażenia dosmaczamy cukrem i wsypujemy galaretki w proszku. Mieszamy i studzimy.
Przełożenie: Ciasto kruche- jabłka- herbatniki- krem- biszkopty- jabłka- ciasto kruche