Sposób przygotowania:
Falszywe rolady
Mieso mielone wlozyc do miski, dodac sol, pieprz i jajko, wszystko dobrze wymieszac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Ogorki i boczek takze pokroic w kostke. Z miesa formowac 4 prostokatne placki, ktore posmarowac musztarda, nastepnie polozyc kawalko boczku, ogorka i cebuli. Posypac pieprzem i zwinac jak rolady, dobrze zalepic z kazdej strony. Nastepnie podsmazyc na rozgrzanym tluszczu z kazdej strony i zalac 1 szklanka goracej wody wymieszanej z 1 lyzeczka bulionu w proszku. Dusic ok. 30 min. Po tym czasie rolady wyciagnac a sos zagescic maka pszenna wymieszana w wodzie i doprawic do smaku.
msewka
Pyza
luna
Ja Twoj na placuszki juz "ukradlam" i przed chwila zjadlam:)
Mirka227
5!
Natala1210
Jojo
kinga
góralka