luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Falszywe rolady

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Z mielonego miesa mozna rozne dania wyczarowac, oto jedno z nich.

Falszywe rolady

Składniki:

Falszywe rolady

 

  • 500 gram miesa mielonego
  • 1 jajko
  • kilka plasterkow boczku wedzonego
  • 4 srednie ogorki kiszone
  • 2 srednie cebule
  • musztarda
  • sol i pieprz
  • 1 lyzeczka bulionu w proszku

Sposób przygotowania:

Falszywe rolady
Mieso mielone wlozyc do miski, dodac sol, pieprz i jajko, wszystko dobrze wymieszac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Ogorki i boczek takze pokroic w kostke. Z miesa formowac 4 prostokatne placki, ktore posmarowac musztarda, nastepnie polozyc kawalko boczku, ogorka i cebuli. Posypac pieprzem i zwinac jak rolady, dobrze zalepic z kazdej strony. Nastepnie podsmazyc na rozgrzanym tluszczu z kazdej strony i zalac 1 szklanka goracej wody wymieszanej z 1 lyzeczka bulionu w proszku. Dusic ok. 30 min. Po tym czasie rolady wyciagnac a sos zagescic maka pszenna wymieszana w wodzie i doprawic do smaku.