Sposób przygotowania:
fantastyczna lasagna
mięso mielone podsmażamy rozdrabniając z ziarnem słonecznika.dodajemy posiekana cebulkę i wyciśnięty czosnek.dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i sparzone,obrane ze skorki i pokrojone w kostkę pomidory.dodajemy zalewę z mozzarelli (nie dodajemy mozzarelli).opcjonalnie dodajemy kukurydze z puszki i odrobinę czerwonego wytrawnego wina.przyprawiamy całość sola,pieprzem,chilli,maggi oraz roztartym w rekach oregano i bazylia(możne być kilka posiekanych listków świeżej).gotujemy,aż trochę zredukuje się sos.ser żółty ścieramy na tarce,mogą być grube oczka,mozzarelle rozgniatamy widelcem i mieszamy w miseczce z serem.kwadratowa brytfannę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem.na dno nakładamy trochę sosu beszamelowego,układamy pojedyncza warstwę plastrów makaronu(jak nie pasuje,można trochę połamać).na makaron,aby przykryć-warstwa sosu beszamelowego i farsz z mięsa.znów warstwa pojedyncza plastrów makaronu,sosu beszamelowego i farszu z mięsem.tak robimy 3-5 warstw w zależności od wysokości naczynia.po ostatniej warstwie makaronu i sosu beszamelowego rozkładamy równa warstwę startego sera z mozzarella.przykrywamy naczynie i pieczemy lasagne w piekarniku około pól godziny w temperaturze 180-200 stopni.serwujemy z ketchupem lub salsa warzywna.smacznego