Sposób przygotowania:
Fantazja drobiowo-pieczarkowa
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki lub półksiężyce i ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli i cukru. Fileta umyć, oczyścić, pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na oliwie z dodatkiem soli, pieprzu,curry i lubczyku. Odstawić. Pieczarki umyć, pokroić wedle uznania i podsmażyć. Doprawić solą. Gdy zmiękną dodać poszatkowaną cebulę i smażyć pod przykryciem do uzyskania miękkości cebuli. Następnie podzielić brokuły na różyczki, sparzyć na durszlaku. Ugotować wrzucając na gotującą się wodę z dodatkiem odrobiny soli i ok. 2 łyżeczek cukru. Tak przygotowane składniki połaczyć, dodać ser żółty oraz siemię lniane. Doprawić w razie konieczności. Podawać z ryżem, makaronem badź kaszą.